Hagyományos magyar bál Madocsán

Szombat este a Tolna megyei Madocsára látogattunk el bálozni. A helyiek egy hagyományos magyar bált tartottak a helyi Faluházban.

Már megérkezésünkkor nagyon barátságos fogadtatásban volt részünk. A bálba érkezőket a helyiek pálinkájával köszöntötték.

A bált kulturális műsorral nyitották meg, ahol a köszöntő mellett helyi gyűjtésű népdalok és egy vers is elhangzott.

Ezt követően a helyi hagyományőrző tánccsoport közreműködésével felszolgálták a vacsorát. A vacsora menüje előételből, levesből és számos főételből állt, köztük pacalpörköltből, vaddisznópörköltből és sültekből.  A kiadós vacsora után pedig még számos desszert közül is lehetett falatozni. A helyiek igazán kitettek magukért.

Ezt követően elkezdődött a bál, ahol a Csurgó Zenekar szolgáltatta a talpalávalót. A rendezvényen tradicionális magyar dalok szóltak, köztük sok csárdás is felcsendült. 

Mindenki táncra perdült és az egész bál ideje alatt tele volt a tánctér bálozókkal.

A bálban minden asztalra került ital is, ha valaki otthon felejtette volna, de mindemellett büfé is üzemelt. Éjfélkor tombolasorsolásra is sor került, ahol számos értékes nyereményt sorsoltak ki.

Az esemény jótékonysági rendezvény volt, a befolyt összeget pedig a Madocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület  részére ajánlották fel.

Összességében egy remek szervezésű és vendégszerető szervezőkkel teli bálba látogattunk el. Számunkra új volt ez a hagyományos magyar báli jelleg, de remekül éreztük magunkat! Köszönjük a szervezőknek, a bálozóknak és a Csurgó Zenekarnak a jó hangulatot!


Hozzászólások

mood_bad
  • Még nincs hozzászólás.
  • chat
    Hozzászólás
    Hírlevél

    Ne maradj le egy bálról sem! Iratkozz fel

    Kövess minket!